20 juni 2012

jag har switchat om.Exakt klockan 15.30 idag gick jag in i bröllopsmood. Det var femton mintuer efter det jag avslutat en av de tristaste tidstjuvarna i mannaminne. Men jag är bra på en sak. Oavsett hur mycket energi något än har tagit. Kan jag trycka på sänd, kliva ut genom dörren, stänga av datorn eller vad det nu må vara som gör att jag lämnar det bakom mig. Om än för en stund. Då är det som bortblåst. Jag är liksom ingen som behöver två veckor för att bli semesterlat. En sekund så är det klart. Och nu brinner det i bröllopsknutarna så när allt det andra helt plötsligt var över så var det ju enkelt att veta åt vilket håll man skulle switcha om till.

Trädgården och framför allt det där megadäcket behöver fixas. Jag hade min gammelmormors torp i tankarna, där allt var fluffigt och vilt och rosaprunkande. Så jag siktade in mig på de mest tantiga torpblommor jag kunde hitta.  Hängande blommorna i plastamplar. Växer så du kommer få problem, sa växthus-fabrorn. Upp och ner och hit och dit. Så perfekt, sa jag. Fast utan amplarna då.
Och sen smög jag in i handelsträdgårdens dammigaste hörn, där det var spindelväv och sniglar på sakerna.  Och hittade de perfekta lådorna för bröllop i trädgården. Fråga snällt är jag världsbäst på. Så nu har vi lådor till vinet och filtarna och kuddarna. 
Innan handelsträdgården tog jag en sväng på loppis. Och där stod en fining till skrivmaskin för en femtiolapp. Med massor av färgband kvar. På den ska det skrivas kära hemlisar på bröllopsdagen. Från alla vännerna till brudparet. Som de får läsa om hundra år eller så.
För säkerhets skull tog jag en sväng till bokhandeln och frågade om nya färgband. Och då berättade de att man kunde ta ett vanligt, nytillverkat sådant som man rullade upp själv på de gamla spolarna. Så bra. Och sen tänkte jag lite på att
förr i tiden hade man ju alltid gästbok. Kanske skulle vi ha en skrivmaskin för små gästbrev här i huset. Minnena blir faktiskt lite extra fina när de är nedplitade på en skrivmaskin. Så det så.

12 kommentarer:

 1. Vilket underbart bröllop det kommer bli! Hur fint som helst. Och så mycket sköna idéer. Tänk vad glada brudparet kommer att bli! Skrivmaskinen är ju hur fin som helst. Liksom idén. Spännande att följa med i bröllopsfixandet. Tänker att om jag nån gång skulle gifta mig skulle jag vilja anlita dig som festfixaren och Krickelin som bröllopsfotograf.. kram, ha en fin midsommar mitt i allt!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin skrivmaskin och vilken underbar idé att ha den med på bröllopet, lycka är att ha dig som bröllopsfixare, det säger jag bara.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 3. Lycka till i helgen nu! Ser så mycket fram emot att se alla fina bilder sen. Tror det ska bli fint väder med:) Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh så härligt! Det här kommer att bli toppen.
  Vi hade också en skrivmaskin på vårt bröllop som gästerna fick skriva sina hälsningar på. Bladen satte jag sen in i en snygg pärm från Bookbinders och den är ett så himla underbart minne från bästa dagen!
  Hojta om du vill låna en gammal sockerlåda, jag såg den i källaren och tänkte på dig faktiskt.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Bra egenskap det där att kunna släppa och gå vidare.
  Finaste skrivmaskinen. Kommer bli så bra. Gillar ljudet som kommer när man trycker ner en knapp. Eller tangent? Ja, du förstår. Härligt ljud i vilket fall.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Men vad finurligt! Det blir en kul grej!!!! Kram!

  SvaraRadera
 7. Himmel så påhittig du är. En helt underbar idé! Helt genialisk!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. carina moqvist20 juni 2012 21:04

  skulle vilja vara en liten mus och smyga kring på bröllopet för att se och lyssna in allt fint, du är så himla kreativ, kul. kram och ha en skön midsommar, det ska vi ha i storstan, förresten så har jag naturligtvis köpt senaste numret av elle och kollat in repotaget, fint.

  SvaraRadera
 9. Vi blev så lyckliga när vi fick paketet vi beställt från dig! Så fint inslagna paket vi fick! :)
  Vi kommer snart att beställa mer saker från din fina fina webshop! :)
  Ha en fantastisk midsommar!
  kram Pia

  SvaraRadera
 10. åh nu ångrar jag att jag inte köpte skrivmaskinen på loppis för någon vecka sen...hade ställt den som "gästbok" på landet ...din idé var ju helt underbar!!!

  Kram Pernilla på Piazzan

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastisk idé så nu är det bara att ge sig ut bland landets alla loppisar på jakt efter en skrivmaskin.

  SvaraRadera
 12. Jag har en gammal skrivmaskin som gästbok i min lägenhet och har haft det i något år ungefär. Det är helt underbart att läsa alla hälsningar, särskilt efter att man haft fest för då brukar alla bli lite extra kreativa. Och så är det något med skrivmaskiner som gör att folk inte kan låta bli att knappa på dem och skriva meddelanden, med andra ord perfekt som gästbok!

  SvaraRadera