14 juni 2012

lisas fabriko och paris.

Det finns ett härligt märke som heter FABRiKO. Som består av mönstrade textilier och tapeter i en  väldigt skön skala. Finaste småskrotet och coolaste industriprylarna som tillsammans bildar finurliga mönster. Grafiskt men ändå sådär mjukt som jag gillar. Det är grafiska formgivaren Lisa Eriksson som står bakom allt det snygga.Och det är tapeter, quiltar, påslakan, kuddfodral och en hel massa annat i kollektionen. Och precis perfekt, för Fabriko är så som jag alltid tänker när det gäller barnrum och inredningen där. Inte typiskt barnsligt utan sådant som håller i längden. Sådär jättelänge, när barnen växer och blir stora. Att man precis lika gärna kan ha kudden i vardagsrummet som i barnrummet. Att det finns ett långsiktigt tänk bakom det hela. I både färg och form. Att sakerna kan stanna för alltid. Sådant älskar jag.
Och vet ni vad? Denna Lisa gör dessutom något som låter som en vansinnigt härlig dröm. Hon och hennes familj bor växelvis i Stockholm och Paris. Visst är det absolut drömläge på detta?Så i en 3.a i 11:e arrondissementet bor Lisa, man, son och snart en nyfödd liten bebis, sådär mellan varven. Och det låter så härligt så jag nästan smäller av. Som en Paris-stuga,  som Liv skulle ha sagt. Hon önskar sig nämligen ingen sommarstuga utan en Stockholms-stuga. Mitt i stan och lägenhet ska det vara.


För en tid sedan så gjorde fina bloggen Bloesem Kids en intervju med Lisa om hennes Fabriko och hennes Paris. Och på Piroutte kan ni se ännu mer fler bilder. Fast från familjens andra hem i Stockholm. Så fantastiskt fint i vilken stad man än hamnar. Superinspirerande.


 
Och nu är det så att det tar inte slut på drömlägen. Gissa vem som ska bo i den här lägenheten i sommar?


Alla Parisbilder: Lisa Eriksson via Bloesem Kids.


Mitt i Paris med sådant här runt husknuten. Jamen, vi såklart. Jag och K och alla fyra ungarna. Det är nästan för bra för att vara sant. Men det är sant. Flyget är bokat, nyckeln är snart hämtad och vi är taggade till tusen. Tack Lisa, you made our summer!

8 kommentarer:

 1. I absolutely adore your wooden floors. They are so beautiful.
  Love following your blog - thank you.

  SvaraRadera
 2. Lovely fabrics and love your floor is beautiful and the photos too : ) have a lovely day! xo

  SvaraRadera
 3. Ha en underbar sommar! Även jag längtar efter en främmande stad...

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka inspirerande bilder och personer!

  Jag undrar om du vet var man kan få tag i en sån liten sparkcykel som på första bilden?

  SvaraRadera
 5. Oh my god vad härligt!! Alldeles, alldeles grön av avund! :)

  SvaraRadera
 6. Låter ju helt fantastiskt! Hoppas ni kommer ha en underbar sommar.

  SvaraRadera
 7. Fantastisk flotte og inspirerende bilder. Takk!
  Kos dere i sommer :)

  SvaraRadera
 8. Så fina tyger! Särskilt när man kombinerar dem som på bilderna. Tack för tips! Hälsningar Maja

  SvaraRadera