15 augusti 2012

allra finaste mini empire.Photography: Åsa Liffner for Mini Empire
Här kommer lite sköna tips inför morgondagens mässa. Själv ligger jag i superpepp för att hinna med det tidigaste morgontåget för att vara i tid till pressvisningen. Känns som om man inte riktigt är i fas ännu för tidiga morgnar.
 
Men Formex-tips var det. Jenny von Döbeln och allra käraste Mini Empire har gjort det igen. För precis ett halvår sedan lanserades hennes fantastiska produkter på Formex och därimellan har det varit ett fint samarbete med Bookbinders Design. Och nu är det dags för nästa samarbete. Och jag är redan kär. Tillsammans med
kompisen och illustratörskollegan Veronica Ballart Lilja lanserar nu Mini Empire en ny kollektion som innehåller keramik, posters och vykort.

Veronica Ballart Lilja är modeillustratör och bosatt i Barcelona. Och nu har man alltså blandat de båda formgivarnas illustrationer på olika produkter. Jag gillar att motiven är en blandning av fantasi och realism. I ett stilsäkert uttryck som kännetecknar Mini Empires andra produkter.
Superfina krukor, jag kan verkligen se vinterns färska kryddor i de där. Men jag vill även ha dem som fruktskålar, pennburkar och samla-småsaker-burkar. Och den höga, som vas full med kvistar.Att de båda formgivarna är förtjusta i fåglar förstår man verkligen. Och jag kan inte få nog av den lilla ugglan där i mitten. Söt...


Och den här är ju bara helt underbar.

Jenny och Veronica ställer ut på Young designers, monter B12:48. Just den delen av Formex brukar alltid vara min absoluta favoritplats. Det är liksom där det händer.

Hoppas vi ses imorgon förresten, säg hej!!

12 kommentarer:

 1. Vad fint! Young designers brukar bjuda på höjdpunkterna. Säkert även Next step i år.
  Ser du mig (med barnvagn och säkerligen telefon i högsta hugg) måste du säga hej. Jag är urusel på att se någon, brukar skylla på min dåliga syn, men beror säkerligen mer på tankspriddhet.
  Lycka till med tidig uppstigning! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Flotte krukker, kommer de til Norge?

  SvaraRadera
 3. Anna - Amen shit, rent ut sagt, då är vi två. Vi kommer troligen aldrig att ses med andra ord.. om vi inte bestämmer innan för det finns ingen mer tankspridd än jag... Och dessutom med dålig syn, ännu värre just nu faktiskt då mitt vänstra öga mer eller mindre har lagt av...

  Vi kan väl bestämma att vi chansar då.. Hur många barnvagnar kan det vara tänker jag, och om jag går in med inställningen att - det där måste vara Anna o Henry - då måste det ju funka. Kram!!

  SvaraRadera
 4. Tankspridd var det... Harry för guds skull...

  SvaraRadera
 5. Herre gud! De där fåglarna är ju helt fantastiska. För en fågelnörd som jag är ju detta top notch! Håller med dig om att det är något speciellt med ugglan :)
  Hejja hejja mini empire!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset, då ska jag spana in hennes monter! :)

  SvaraRadera
 7. Åh! De där postrarna! Rakt upp på önskelistan!

  // Diana W

  SvaraRadera
 8. Ja, så fint! Ha så kul på formex :-) Kram Elina

  SvaraRadera
 9. have fun!!!!
  ser framemot dina tips.
  o underbara prints. fåglar på avstånd, för live gillar jag inte.
  kram//jennifer

  SvaraRadera
 10. Åh de har så fin balans mellan grafiskt svartvit och bohemiska mönster - himla bra kombination!

  SvaraRadera
 11. Fantastiska!! Påfågeln är ju precis hur fint som helst. Omedelbart ha-begär! Jag ser fram emot din Formex-rapport. Och trevlig helg! :)

  SvaraRadera