17 augusti 2012

formex 1.

 
Gårdagens Formex blev ett tjattrande race för min del. Utan att låta högtravande så är jag otroligt tacksam för alla fantastiska människor som har kommit i min väg i och med bloggande och butik. Jag var alldeles varm i hjärtat igår kväll efter att ha träffat en hel hög av dem i riktiga livet.


 
Pressfrukosten började vid stora entrén där utställningen Moi Moi Helsinki finns. En blåtonad lounge fylld med finska designklassiker och nyheter inom formvärlden i Finland. Det är Svenska Moderådet som står bakom utställningen som är en hyllning rakt igenom till den Helsingfors som i år blivit utsett till världens designhuvudstad 2012. Frida på Trendenser har ett gäng vackra morgonbilder från Moi Moi Helsinki. Dessutom satt Frida i TV4 studion under morgonen och trendspanade från mässan. Se hela rapporten här.

Vid första morgonkaffet fick vi bland annat höra om de nominerade till Formex Formidable. Och inte helt oväntat finns Mini Empire´s helt nya fågelposter med bland de utvalda. Den jag bloggade om i onsdags.Efter den inledningen slussades vi bort mot min absoluta favoritutställning på årets Formex. Varsin frukost i enkel påse väntade och mackor i oblekt kaffefilter känns precis såsom jag vill ha det.Scen och restaurangområdet har skapats av kreatörerna Odd Birds. Namnet på hela alltet är The Odd Nest och där kunde jag ha hängt mest hela tiden. Härligt, varmt, unikt och snällt. På så vis väldigt mycket Odd Birds.Man har skapat ett jättekök med Farbror Frippes skafferi i inspirations-tankarna. The Odd Nest är genuint hemtrevligt, okonstlat och vackert utan att på något vis blir trist. Det som slog mig mest är att man vågat att inte vända ut och in på sig själva för att skapa det oväntade och skruvade när man får chansen, vilket det annars lätt kan bli i sådana här sammahang.

 

Man hade valt nytt, gammalt och återanvänt i en salig blandning. Såsom det alltid borde vara enligt mig.

 
Odd Birds är en personlig favorit sedan länge. Man har ända sedan start hållt fast vid det unika och skapar bla design av återvunna saker, helrätt såklart.  Vilken dag som helst slår deras egen webshop upp. Man har valt att sluta med återförssäljare för sina egna produkter och lägger nu all egen produktion i den egna affären. Som tidigare finns det unika kvar och flera av produkterna finns bara i få exemplar. Skärbrädorna är ett exempel ur deras egen kollektion.Självklart fanns finaste nyheterna bland det gamla och återvunna. House of Rym är en favorit.

 
Minns ni min färgspaning från Paris. Det dova, matta och ofta grå tillsammans med en stark kulör. Här har ni den färgen som nästan återkom överallt, i olika toner och styrka. Rosa-korall alltså. I ett sammanhang av dämpat.


Och fram med grönsakerna. Morötter, kål och bönor ska det vara.Och potatisen.Det kommer mer...

5 kommentarer:

 1. Tack för rapport därifrån säger en som gäääärna velat vara där!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder!! Jag vill också vara där:)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Åhh... vad mycket härliga bilder!! Ser fram emot rapport del 2. :)

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga bilder!!!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag OJat mig igenom dina vackra bilder. Odd Bird vet var de gör verkligen.

  SvaraRadera