01 november 2012

i en annan värld.

 


I den bästa av världar skulle jag skicka post mest hela dagarna. Alltså, nu gör jag ju det men inte det är den typen av post jag menar. Jag menar istället för sms´en, facebook och mailen. Nu menar jag ju inte att racka ner på allt det där. Men jo lite. Det är easypeasy och billigt. Och allt det där som är 2012. Men ändå.Tänker mest på den andra posten. Som är känns alldeles gammaldags nuförtiden. Puss på den. Å vad den är älskvärd. Och som sagt, i en annan värld, så ska jag skicka kort och små hälsningar som en galning. Och tänk att få det. Och när man blir nästan hundra så sitter man med en låda full med gamla brev och vykort. Från alla vännerna. Som handlar om det minsta lilla och det största. Fy tusan vad fint. Jag vet att min mormor som är nästan hundra, har en sådan låda.
Och därför blev jag alldeles som förtrollad när jag hittade en London-bo i Paris som gjorde världens vackraste vykort. För hand. De var små skatter allihop.
 Jomen, det är säkert. De är handgjorda. En efter en. Och till saken hör att det inte riktigt framgår hur vackra de är. De är liksom präglade och i det präglade så glimrar det i allsköns färger. Och pappret är fint. Och vissa har sådär tjockt och alldeles mjukt papper som pennan liksom sjunker ner i. Ja, ni fattar.


 
Och tänk att hitta åtminstone ett sådant här  kort där i högen. Om sådär 55 år. Ett där det kanske bara står "Idag åt hon matjessill. Och sen går hon nästan! Eller utmed möblerna i alla fall." Och så sitter man där och tänker... ojojoj, tänka sig att denna lilla tös är 55 år idag. Det är ju inte klokt vad tiden går.... Jaja, nu behöver man ju inte tänka sig fram till 2067 för att fatta att det är fint med post.

16 kommentarer:

 1. aj aj aj va fint! Den där lilla igelkotten är ju helt bedårande vacker!!!

  SvaraRadera
 2. Vackra vackra kort!
  Jag tycker att det är alldeles fantastiskt att dottern som är 22 år och en väninna till henne skriver brev till varandra, trots att de även har kontakt via telefon, sms, fb och blogg! Med breven fortsätter de med, alltid med en liten liten gåva i!
  Fint!

  SvaraRadera
 3. Vad fint kortet du har hittat. I love your house and adore your shop <3

  SvaraRadera
 4. Shit vilka fina!!
  Hugs!

  SvaraRadera
 5. Underbara kort!

  Jag hade en sådär 37 brevvänner under många år, men numera är det ingen som vill brevväxla när det går så fort att maila. :-(

  Startade en etikett på min blogg som heter just "Mail time" - så därigenom har jag fått skicka lite vykort över hela världen och har fått några tillbaka, men generellt är folk lite mer bekväma nu så det är inte sådan snurr på vykortsskrivandet som jag skulle önska. :-)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad jag saknar de där breven som man kunde finna i brevlådan titt som tätt. Inte räkningar och reklam utan de fina. Skrivna för hand. Med hjärta och omtanke. Tänker ofta att jag borde börja skicka fler kort och brev. Som förr. Skicka iväg. Och kanske även få.
  Hälsar åsa

  SvaraRadera
 7. i could stare at these all day--so much lovely inspiration, and i'm such a paper freak!

  hope you'll stop by...i am now happily sharing photos and info about my paris trip!

  smiles to you.

  michele

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det ser ut!!

  Kram/M

  SvaraRadera
 9. Vad underbart! Jag blir alltid lika glad när jag får personliga brev eller kort. Och det härnder verkligen alldeles för sällan, tyvärr.

  SvaraRadera
 10. Åh, fina! Jag fick ett riktigt brev för inte så länge sen, skrivet på fint brevpapper och dekorerat kuvert. Asså, SHIT vad glad jag blev! Hurra för riktig post!

  SvaraRadera
 11. Ja, det är något speciellt med riktiga brev och kort. Riktiga brev. Läste precis igenom en hög som jag sparat sedan åren 95-99. Hur kul som helst! Många minnen väcktes till liv. Tänk vad mycket som försvinner genom att bara använda sms etc. Ett simkortsbyte senare är de borta. Vi måste skriva brev! / M A

  SvaraRadera
 12. Håller med! Vad är det med oss??!! Hur svårt kan det vara att få iväg ett vykort då och då? Det är det man ska satsa på. För vänskapen! Och minnena!!

  SvaraRadera
 13. Fantastisk blog du har! Virkelig inspirerede og fin. Og med en masse dejlige billeder. Jeg er glad for jeg fandt den i dag og vil glæde mig til at følge den :)
  X
  Margit fra Creative Tail
  creativetail.blogspot.com

  SvaraRadera
 14. Ta hand om dig Sofia. På riktigt. Lova!

  kram |tina

  SvaraRadera
 15. I agree with you, a beautiful letter in a beautiful envelope are still real small gifts.
  I love to write them and receive, is like a ray of sunshine in the day. And over time it becomes precious memories.
  And these beautiful cards illustrated by hand are also as precious gifts.

  SvaraRadera